Review

Playing as if the World Mattered— A Catalan Review

Creu Negra Duatlètica

Playing as if the World Mattered: An Illustrated History of Activism in Sports

Darrere aquest títol, en català “Jugant com si el Món Importés” hi ha un llibre sobre esport i activisme, editat fa uns mesos per l’editorial californiana PM Press.
Gabriel Kuhn, el seu autor, té a la seva esquena molts anys d’investigació sobre aquests temes i ha publicat també altres llibres, com per exemple “Soccer vs. the State” (futbol contra l’estat).

Els veterans de CND que hem tingut aquest llibre a les mans, hem quedat gratament sorpresos per tota la informació recoplilada i l’enorme quantitat i qualitat dels documents gràfics que aporta.

Els continguts del llibre es divideixen en tres grans blocs:
– “L’esbarjo dels treballadors: el moviment esportiu dels treballadors (1893-1945)”
– “Joc net per la gent: esports i drets civils (1946-1989)”
– “Des de baix: organització des de la base en els esports (1990-present)”

collage_petit

Hi podem trobar diverses referències conegudes com podrien ser les olimpiades populars del 1936, o el St. Pauli i la seva marcada línia política. Però el que realment ens ha impressionat són tots els esportistes, clubs, organitzacions i simpatitzants que reivindiquen l’esport en el seu estat més pur: lluny de la creació d’ídols, de la comercialització, dels falsos fronts i de la competitivitat malaltissa.

Aquest és sens dubte el llibre més global i complet que coneixem sobre esport i activisme, i és complet fins al punt que s’hi arriba a esmentar la nostra humil Creu Negra Duatlètica.

Així doncs, no podem fer més que agraïr la tremenda tasca realitzada per Gabriel Kuhn.

El Quillo

Back to Gabriel Kuhn’s Author Page